Portokalle dhe fruta

  

Medlar formimin

True medlar forme te mire ne formen e drurit, japin do te jete me mire. Ne periudha te thata, lotim eshte e nevojshme. Duan vetem te shkurtoje qe do te kurores nuk ishte thickened. Ne pergjithesi, si kujdesi zakonisht per pemet frutore. Frytet e medlar interesante, edhe pse me duket se ne nuk jane ende kohe per te plotesisht te pjekur, pak e veshtire ne vjeshte.

Formimin e medlar

Edhe pse femijet duan per te mbledhur ata, si dhe numrin ne rritje te frutave dogwood (dogwood gjalle, ndoshta, mund te kete vetem femije). Personalisht per mua medlar interesuar ne fillim te pranveres, fruta te duken aq te shijshme, pavaresisht nga fakti se ata te varur ne peme gjithe dimrit. Gjeja me interesante eshte se ne dimer shpendet pothuajse prekin medlar. Une nuk e di se cfare eshte e lidhur, mund te mos kete zogjte, te cilet duan medlar... :-)  Nga ana dekorative e pemes nuk eshte vecanerisht interesant. Vetem nje e vogel, peme holle.

Humbje e ngjyres ne pranvere dhe stolisur me frytet e pranveres. Une kam nje mbeshtetje te loquat verore te punes per Clematis.

Postime Related:
  1. Frutat

  

medlar

© Copyright portokalli.ertk.info
Fakte interesante rreth portokall, limon, pjeshke, kajsi dhe fruta te tjera.